Lydighed

Hvalpe (9 uger til ca. 6 mdr.):

Det er vigtigt, at du begynder så tidligt som muligt at arbejde med din hund, så I får en god start på jeres samvær. Under hvalpetræningen får du mulighed for at lære din hund grundlæggende lydighed. Desuden får du råd og vejledning i, hvordan du gennem træning og leg samarbejder med din hund om forskellige opgaver.

Hvalpemotivation er for dig, der har en hvalp i alderen 9 uger til ca. 6. mdr. I træningen arbejder vi med, at du sammen med din hund, opnår et godt samarbejde og får skabt et godt grundlag for indlæring. Via den gode relation, som bygges op bl.a. med kontaktøvelser og gode belønningsstrategier, arbejder vi med ”hverdagslydighed”: Gå pænt i snor, indkald, hilse, holde sig i ro, kropskontrol, sit, dæk samt socialisering med andre hunde og mennesker. Træning indeholder også en bytur i Langeskov, hvor hvalpen oplever nye ting f.eks. togstation, legeplads og bycenter.

Al træning tager udgangspunkt i dig og din hund, så I får en god start og alt efter om I ønsker jer en fremtidig konkurrencehund eller en dejlig familiehund, så har vi fortsætter hold til jer efter hvalpeholdet.
Vi træner i al slags vejr, så husk hensigtsmæssig påklædning. Medbring hundens bedste legetøj og bløde godbidder til belønning (f.eks. pølseskiver, kylling i tern, ost i tern)

Unghunde (6 mdr. - 24 mdr.):

Unghundetræning er for hunde i alderen 6 måneder og op til 2 år. På holdet bygger vi videre på de ting, hund og fører lærte til hvalpetræning (det er ikke en betingelse, at hunden har gået på hvalpehold – hunde ”udefra” er også velkomne).

Da den unge hund gennemgår sin fysiske kønsmodning i denne periode, kan den være noget teenage-agtig og opføre sig anderledes end den har gjort som hvalp. Ting, du ved, den har lært, kan den pludselig glemme, og den kan have perioder, hvor den bliver bange for ting, den tidligere ikke har været bange for. Derfor kan almindelig træning være udfordrende, og vi vil lægge vægt på at fortsætte med aktiviteter, der på en positiv måde styrker forholdet mellem hunden og dig - og rådgive om, hvordan du undgår, at der opstår konflikter mellem jer i denne sårbare periode.

Vi gennemgår øvelser såsom sit, dæk, indkald, gå pænt i snor mv. Udover disse basisøvelser vil vi arbejde med øvelser, der styrker hundens kreativitet og motivation til at træne. Det vil være øvelser, som retter sig mod hundens naturlige instinkter f.eks. søgearbejde af ting og mennesker, hvor hente, bringe og aflevere også indgår.
Indlæringsmomenterne fra hvalpetræningen videreudvikles og der arbejdes videre med grundtræning, hvor pladsposition, start på lineføring og samarbejde mellem hund og fører er vigtige elementer.

Da leg med hundefører indgår både ved træningsstart, under træning og som afslutning på træning er det vigtigt at medbringe hundens bedste legetøj og de lækreste bløde godbidder til belønning.
Teori og praktik med hund: Begynderspor

Vi vil i samarbejde med de to Unghundehold og Familiehundeholdet lave introduktion til sportræning.
Datoer for ”begynderspor” vil blive udmeldt på holdene og via Hjemmeside / Facebook

Familiehundehold:
På familiehundeholdet arbejdes der med:

  • Almen lydighed, som gå pænt, blive siddende, dæk m.v.
  • Komme når der kaldes
  • Bære ting som f.eks. pose fra indkøb, avis, pengepung eller lignende
  • Apportering
  • Næseøvelser som, frit søg, finde personer (f.eks. børnene i familien, spor)
  • Lade sig ”undersøge/berøre” af fremmede
  • Kontaktøvelser (søge kontakt til fører)
  • Sjove ting/tricks – herunder bagbenskontrol, bruge tunnel m.v.
  • Miljøtræning som f.eks. tur i byen, tur til skov, tur til strand, køre i bus, køre med tog

Rallyhold:
For hundeførere, der ønsker at gå rally med deres hunde både for sjov og målrettet mod konkurrence.

Konkurrencehold:
Det primære mål er træning til deltagelse i konkurrence. Der arbejdes derfor målrettet efter DcH’s konkurrenceprogram med indlæring og finpudsning af de momenter, der indgår i konkurrenceprogrammet. Konkurrenceprogrammet vil som sådan ikke blive trænet, men alle delmomenter til øvelserne, vil blive trænet. Dette gælder alle konkurrencehold. Vi tilbyder træning inden for alle klasser i lydighed.

C-konkurrence:
For hundeførere, der ønsker at gå i konkurrence i C-klassen. Hundeførerne træner som udgangspunkt ud fra oplæg fra træneren. I træningen hjælper alle hinanden ud fra den enkelte hunds/førers behov.

B-konkurrence:
For hundefører, der er rykket op fra C-klassen. Desuden for hundeførere med ny hund, hvis de tidligere har konkurreret i B, A eller E-klassen.
Hundeførerne træner som udgangspunkt ud fra et oplæg fra træneren. I træningen hjælper alle hinanden ud fra den enkelte hunds/førers behov.

A-konkurrence:
For hundeførere, der er rykket op fra B-klassen.
Hundeførerne træner primært ud fra et oplæg fra træneren og udgangspunktet i træningen er, at alle hjælper hinanden.
Der lægges især stor vægt på arbejdsøvelserne, da det er arbejdsøvelserne, der kræver en del hjælp. Men vi træner selvfølgelig også lydighed.

E-konkurrence:
For hundeførere, der er rykket op fra A-klassen.
Der trænes primært ud fra hundførernes ønsker og udgangspunktet i træningen, er at alle hjælper hinanden.
Der lægges dog især stor vægt på arbejdsøvelserne, da det er arbejdsøvelserne, der kræver en del hjælp. Vi træner selvfølgelig også lydighed.


 

Nyheder

Sponsorer